Nis 132006
 

untitled3

Ünlü yönetmen ve senarist Akira Kurosawa’nın Seven Samurai’sinin anime versiyonu olarak lanse edilen filmin, Advergame mantığında yaratılan sitesi; 

Basarili işçilik, basarili teknik uygulama,belli oyun kalıpları içindeki standart senaryo secimi…tutar, tutar zira farklı ama…Ama’si internet açısından kaygı verici.. oyundaki şiddet unsuru,uyarısı site içerisinde yapılmasına rağmen, kullanılan mecra ve tasarım işçiliği çekiciliği açısından tepki toplayacağa benzer. Bir görüşe göre şiddet yaratımı insan doğasında zekayla bir olup, gözümüzde donuklaştığı için, olduğu gibi algılamak ve sanat kılıfı içerisinde bunu meşrulaştırmak,diğer yandan bildiğiniz çocuk-şiddet arasında kurduğumuz merhamete dayanan ters korelasyonla bilinçli insan gibi duruşumuzu bir turlu oturtamadığımız  tedbirler. İlki ikincinden daha çok insana,sanata ve kaosa cesaret vermesi nedeniyle bu tarz tasarım ambalajlamasıyla sanat, tedbirin karşısında maşa gibi duruyor.

 Neden? Hayatin ve sanatın oyundan ibaret olduğuyla Varol ya da yok et in dışında alternatif bırakmadığı çerçevesi içersinde, varılan prensipleri ve şiddeti sinemadaki ustalığıyla yansıtmasıyla,  bir sistem empozesini külte dönüştüren Kurosawa’nın dünyasını tekrar irdelemek açısından önemli bir anime. Bunu anime içerisinde azami kılmak ve izam etmek sanat açısından Kurosawa sanatı gibi çarpıcı ve yenilikçi olsa da, reklamcılık fanusunda irdelenmesi ve ilişkilendirilmesi sonuç böyle olunca kabullenebildiğim bir nüfuz etme değil.

 ilgili siteler:

 Oyun:

 http://www.samuraikittens.com/

 anime serisi official site:

 http://www.ifc.com/ifctvflash/samurai7/

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Kapat