Tem 192018
 

Time’da yer alan habere göre, Utah Üniversitesi’nde sosyolog olarak Nick Wolfinger tarafından yapılan araştırma, Aile Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayımlandı.

Yeni yapılan bir araştırma, en azından 5 sene içinde boşanmak istemiyorlarsa, insanların 28-32 yaş arasında evlilik yapmaları gerektiğini matematiksel temellere dayanarak ortaya koydu.

Wolfinger, ulusal aile verilerine dayanarak 2006 -2010 ve 2011-2013 arası verileri analiz etti ve bir tip baş aşağı çan eğrisi ile karşılaştı. Wolfinger makalesinde ” Ergenlik yıllarından sonra 20’li yaşların sonlarına ve 30’lu yaşların başında boşanma ihtimali azalıyor. 30’lu yaşların sonlarına doğru ve 40’lı yaşların başında ise boşanma olasılığı tekrar yükseliyor.” diye belirtiyor.

Araştırmaya göre, 32 yaşından sonra geçen her yıl boşanma ihtimalinizi %5 artıyor.

Wolfinger, eğrinin, katılımcıların cinsiyet ırk, aile kökeni, dini gelenek, dini katılım ve cinsel tarihi dışında yaşadığı metropolün büyüklüğünü kontrol ettikten sonra bile devam ettiğini söylüyor. Ona göre ise sebep seçme eğilimi olarak tanımlanıyor: “30 yaşını beklemek isteyen insanlar, evlililiğe hazır olmayan insanlar olabilir. bu aynı zamanda, Geç evlenecek insanlar, iyi bir evlilik için en iyi yatkın potansiyel eşlerden oluşan bir havuzla karşı karşıya kalır. ”

bosanma_ihtimali_evlilik_yasi

Maryland Üniversitesi Phillip Cohen, Amerikan Topluluk Anketi’nden farklı bir veri seti kullanarak, yaşlanmanın evliliğinizin ayakta kalma şansının düşük olduğu anlamına gelmediğini söylemek için kullandı.

Analizine göre, boşanmak istemiyorsanız evlenmek için en mükemmel yaş 45-49 arasıdır, Cohen, “İnsanların internette istatistiksel analizler üzerine yaşam kararları vermemesi gerekir” diyerek de uyarıyor.

bosanma_ihtimali_evlilik_yasi_3

Bir gerçek şu ki: Boşanma ölçülmesi zor bir sosyal desen olarak niteleniyor. Birçok eyalet bu konuda veri toplamayı reddediyor. Ve giderek artan sayıda insan, devletten onay belgesi almadan birlikte yaşamayı tercih ettiğinden, boşanma sayıları, aile çatlamalarının nedenlerini ölçmenin bir yolu olarak daha az kullanışlı hale geliyor.

Çeviri: Reha BAŞOĞUL

Orjinal: https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/matematik-ideal-evlenme-yasini-acikladi/

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Kapat